Storilec napada na Trgu Evrope še vedno na prostosti: MOTIV NAPADALCA?

Foto: ML

Moškega, ki ga sumijo, da je v sredo na novogoriškem Trgu Evrope zapeljal v ekipo TV Slovenija še niso izsledili. Skrival naj bi se v tujini. Novogoriški policisti, ki sodelujejo tudi z italijanskimi varnostnimi organi, še naprej preiskujejo tudi motiv napadalca, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica (PUNG).

Kot smo poročali, je v sredo, 8. avgusta voznik osebnega vozila na novogoriškem Trgu Evrope večkrat peljal mimo novinarske ekipe Televizije Slovenija, ki je tam pripravljala prispevek in nanjo kričal. Zatem se je proti snemalcu ekipe tudi zapeljal in se zaletel v stojalo s kamero. Razen opreme ni bil nihče poškodovan, voznik pa je preko Solkana pobegnil v Italijo.

Foto: ML

Glede na doslej zbrane ugotovitve napada na novinarsko ekipo ne obravnavajo kot prometno nesrečo s pobegom, ampak zgolj kot kaznivo dejanje, pojasnjujejo na PUNG. Dejanja osumljenca namreč kažejo na naklep, ki ga policisti ne morejo obravnavati kot kršitev cestnoprometnih predpisov, saj je bilo vozilo uporabljeno kot sredstvo storitve kaznivega dejanja. Zato primer obravnavajo v smeri suma storitve kaznivega dejanja grožnje in suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Foto: FB Slovenska policija

Policisti so že v sredo ugotovili lastništvo belega Fiata z novogoriško registrsko oznako. Kot so takrat pojasnili na policijski upravi, gre za slovenskega državljana z območja Upravne enote Nova Gorica.

Policija še vedno zbira obvestila o dogodku in izvaja ukrepe, da bi osumljenca napada izsledila. Drugih podrobnosti o dogodku pa zaradi nadaljnjega interesa policijske preiskave v tem trenutku ne morejo posredovati, so pojasnili na PUNG.