Štirim osebam na Goriškem odvzeli prostost zaradi prometa z drogami

Foto: FB - policijski trak

Včeraj so novogoriški kriminalisti opravili več hišnih preiskav na različnih lokacijah na Goriškem zaradi suma kaznivih dejanj prometa z drogami. Štirim osebam so odvzeli prostost.

Kriminalisti in policisti Posebne policijske enote novogoriške Policijske uprave (PU), ob pomoči večjega števila kriminalistov in policistov drugih policijskih uprav v Sloveniji ter kriminalistov Generalne policijske uprave, so na podlagi sodnih odredb opravili več hišnih preiskav na različnih lokacijah na Severnem Primorskem in eno hišno preiskavo na območju Policijske uprave Ljubljana. Delo policije vseskozi usmerja pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Preiskovali so sume kaznivih dejanj s področja organizirane kriminalitete oziroma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Zaradi interesa kriminalistične preiskave drugih podrobnosti v tej fazi preiskave javnosti še ne morejo posredovati drugih informacij, še pojasnjujejo na PU Nova Gorica.