Številni prekrški 18-letnika na Ajdovskem: OBTIČAL V BLATU

Foto: Pixabay

Med nadzorom cestnega prometa na regionalni cesti med Vipavo in Ajdovščino so sinoči prometni policisti obravnavali hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov. Med bežanjem je pod Planino obtičal v blatu, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica.

Prometni policisti so ugotovili, da 18–letni voznik, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov, nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa je bilo neregistrirano. V avtu sta bila tudi sopotnik in sopotnica, oba prav tako stara 18 let. Avtomobil so zasegli. Zoper 18-letnika bodo zaradi več hujših kršitev prometne zakonodaje podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Novi Gorici.

Foto: FB Slovenska policija

Voznik osebnega avtomobila znamke honda brez registrskih tablic je iz Dolge Poljane pripeljal v križišče regionalne ceste in pot nadaljeval proti naselju Dolenje. Pri tem ni upošteval omejitev, prepovedi in obveznosti, ki jih narekuje prometna signalizacija. Prometni policisti so voznika avtomobila ustavljali z modro lučjo in kratkim znakom s sireno, a se voznik zanje ni zmenil in s pospešeno vožnjo nadaljeval pot proti vasi. Pred naseljem Dolenje je zavil levo in z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo po lokalni cesti proti Slapu. Med zaviranjem pri ostrem zavijanju na makadamsko pot je avtomobil zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo najprej v desno, zatem pa še v levo. Kljub temu je vožnjo nadaljeval po makadamski poti med vinogradi in v klancu pod Planino obtičal v blatu.