Na spletu lahko od danes pregledujemo virtualni muzej osamosvojitve, spletno stran https://osamosvojitev.si/, ki jo je postavilo Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve.

Na strani Osamosvojitev Slovenije so objavljene publikacije, povezane s slovensko osamosvojitvijo, fotografije in videovsebine – pogovori s številnimi osamosvojitelji. Vredno ogleda in branja!

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve – VSO je v lanskem letu spodbudilo in financiralo snemanje kratkih pogovorov z najbolj izpostavljenimi še živečimi udeleženci osamosvojitvenega procesa. K  sodelovanju in snemanju pogovorov so bili povabljeni člani slovenske skupščine in vlade, predsedstva republike in koordinacijske skupine za vodenje obrambe in drugih organov.

Vsi so odgovarjali na enako vprašanje: “Kaj se je vam osebno iz časa osamosvajanja najbolj vtisnilo v spomin?

V prihodnje bo spletni muzej dopolnjevan z objavo dodatnih dokumentov in pričevanj, zato združenje VSO vljudno vabi vse obiskovalce tega portala, da pošljejo dokumente, fotografije, avdio in video posnetke iz tistega časa, če z njimi razpolagajo. Na e-naslov: [email protected]. V VSO se vnaprej zahvaljujejo in sklenejo: “Naj živi samostojna in demokratična Slovenija!

Spletno uredništvo