Srce odpira dlan za pomoč potrebnim z Goriškega

Foto: Arhiv Goriške območne Karitas

Danes ob 17. uri se bo v konkatedrali Kristusa Odrešenika v Novi Gorici odvijala 8. dobrodelna prireditev Goriška dlan, ki jo prireja Goriška Območna Karitas. Izkupiček bo v celoti namenjen pomoči potrebnim z Goriškega.

Prireditev se vrača po dveh letih zatišja, ko je zaradi epidemije ni bilo mogoče organizirati. Letošnji slogan se glasi “Srce odpira dlan”.

Foto: Pixabay

V Goriški območni Karitas je v letu 2021 delovalo preko 350 rednih in občasnih prostovoljcev, ki so opravili preko 16.459 ur! Njihovo delo je zavzemalo pogovore s prosilci pomoči, materialno in finančno pomoč družinam in posameznikom v stiski, delitev paketov hrane in higienskega materiala in posebno pomoč, ki so jo namenili otrokom in starejšim. Pomagali so pri posvojitvah na daljavo.

Foto: Škofija Koper – Današnja dobrodelna prireditev Goriška dlan se bo odvijala v konkatedrali Kristusa Odrešenika v Novi Gorici

V zadnjih dveh letih se je zaradi epidemije delovanje Goriške območne Karitas nekoliko zaustavilo in zamrznilo, navkljub temu pa so prostovoljci nadaljevali s svojim poslanstvom in po najboljših močeh pomagali ljudem v stiski.

Seznam nastopajočih Goriška dlan 2022

Renata Vončina, voditeljica Goriške območne Karitas: „Leto 2021 je bilo za vse nas zelo naporno, saj je bilo na vseh področjih zaznamovano z epidemijo, ki nam je poleg slabega prinesla tudi marsikaj dobrega. Iz srca se zahvaljujem vsem sodelavcem in sodelavkam Karitas iz Goriške in Šempetrske dekanije, ki so v teh težkih časih zdržali in vsem darovalcem za njihov dar. Vsakemu posebej izrekam en velik BOG LONAJ.“