Športno-dobrodelni projekt v Novi Gorici: MALI VITEZI

Foto: Pixabay

Danes od 15. do 19. ure bosta v Novi Gorici potekala športno-dobrodelna prireditev 42 maratonov v 42 dneh ter športna tržnica, na kateri se bodo širši javnosti predstavili športni klubi in društva iz Nove Gorice in okolice.

Tekač Bogomir Dolenc je 25. avgusta v Velenju začel športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh. Cilj projekta je zbirati denarna sredstva za ustanovo Mali vitez in tako povezati rekreacijo, šport in dobrodelnost.

Foto: 42 maratonov.si

Bogomir Dolenc, ki je tudi pobudnik projekta, bo odtekel 42 zaporednih dnevnih maratonov, projekt pa je največji tovrstni v letu 2018 v Sloveniji. Cilj projekta je zbiranje denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in za njene male viteze. To so posamezniki, ki so se kot otroci soočali s težko boleznijo, zdravljenje pa jim je pustilo različne posledice in breme, ki ga nosijo s seboj. V Sloveniji je takšnih oseb okoli 930.

Maraton je tekaška atletska disciplina, dolga 42,195 km. Na krožni progi v Novi Gorici bo Bogomir Dolenc skušal to razdaljo, tako kot tudi na drugih prizoriščih, preteči v štirih urah.

Moto projekta je Gibanje za male viteze, s tem pa želijo pobudnik in podporniki projekta vse ljudi spodbuditi in povabiti h gibanju v času izvedbe projekta s hojo, tekom, rekreacijo, druženjem in spodbujanjem ostalih udeležencev.

Foto: FB Bogomir Dolenc

Projekt poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja, ambasadorka projekta je varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.

Športno-dobrodelna prireditev 42 maratonov v 42 dneh se bo sklenila v petek, 5. oktobra, ob 19. uri v Velenju. Dotlej Dolenc obiskuje različne kraje po Sloveniji, kjer vsak dan v okviru različnih dogodkov odteče maratonsko progo.

Uredništvo