Slovenske kadetinje izvrstne pete na EP: GREMO V ARGENTINO

Foto: CEV - Slovenske kadetinje se veselijo uvrstitve na svetovno prvenstvo v Argentini

Na evropskem odbojkarskem prvenstvu za kadetinje so se mlade Slovenke po slabšem začetku zavihtele na visoko 5. mesto in si s tem zagotovile vozovnico za letošnje svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila Argentina ter nastop na olimpijskih igrah mladih.

Foto: CEV – Nika Bavdaž (desno) preko nemškega bloka

Varovanke trenerja Jožeta Časarja so si pot na Nizozemsko priigrale na kvalifikacijskem turnirju v Novi Gorici, kjer so osvojile drugo mesto. V odločilnem zadnjem dvoboju so proti favoriziranim Turkinjam osvojile zlata vreden niz in se kot ena izmed najbolje uvrščenih drugouvrščenih reprezentanc prebile naprej. “Pričakujem, da se lahko na evropskem prvenstvu uvrstimo visoko. Morda se lahko vključimo tudi v boj za odličja,” je bila pred odhodom v  Arnhem optimistično razpoložena igralka novogoriškega Gen-I v dresu s slovenskim grbom Nika Bavdaž. Medalje sicer ni bilo, zato pa so si Slovenke po zmagi nad gostiteljicami Nizozemkami s 3-1 zagotovile tekmo za 5. mesto in s tem tudi svetovno prvenstvo. Za konec Eura so slovenske kadetinje suvereno s 3-0 (19, 15, 20) odpravile še Nemke in prvenstvo zaključile na visokem 5. mestu.

Slovenija U18 na zadnji tekmi z Nemčijo: Jerala 13, Pučnik, Pogačar 5, Zatković 5, Bavdaž 5, Bračko 6, Aj. Ščuka, Cigale 8, Trlep, Lekše 8, Mazej (L), An. Ščuka 2, trener: Jože Časar.

Uredništvo