Slovaški tatovi za zapahi: IZ VOZIČKOV KRADLI TORBICE

Foto: Pixabay

S koprske policijske uprave poročajo o tatvinah, ki so se dogajale minuli konec tedna. Skupina petih slovaških državljanov, starih med 20 in 31 let, je v več krajih po Sloveniji, tudi na Goriškem, v trgovinah iz nakupovalnih vozičkov kradla torbice.

Foto: Pixabay

V petek ob 18. uri so neznanci 73-letni ženski iz okolice Sežane iz nakupovalnega vozička ukradli torbico z dokumenti in denarjem. Iz trgovine so takoj poklicali policiste. Kmalu se je ugotovilo, da je bila bančna kartica nekaj minut zatem uporabljena na bankomatu na Povirju, vendar je bil dvig zavrnjen zaradi napačnega PIN-a. Policisti so zbrali podatke in pričeli z iskanjem storilcev.

Foto: Pixabay

Glede na opise so ugotovili, da so se storilci odpeljali z osebnim avtomobilom Kia Sportage in jih kasneje izsledili v Portorožu. V vozilu je bilo pet slovaških državljanov, starih od 20 do 31 let. Tri so bile ženske, dva pa moška. Policisti so jih ovadili za kaznivo dejanje velike tatvine. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so ugotovili, da so bile iste osebe na delu tudi v Novi Gorici, Ajdovščini, Murski Soboti in drugje. Z zbiranjem dokazov policija še nadaljuje.