Sedmica je v nedeljo obiskala Miren: SREČNEŽ SKAKAL DVAKRAT?

Foto: Pixabay

Kakšna nedelja! Nekdo, ki je vplačal loto na Petrolovem bencinem servisu v Mirnu, je v nedeljo zvečer zagotovo skakal od sreče. Na bančnem računu se mu je namreč izpisal dvomilijonki dobitek.

Je bil morda domačin, Slovenec? V tem primeru je po sijajni zmagi slovenskih košarkarjev na Euru v Carigradu skakal kar dvakrat. Če je bil seveda dobri dve uri kasneje, ko je sirena naznanila konec finalne tekme med Slovenijo in Srbijo, spoh še trezen.

Foto: Pixabay
Že drugič v tem letu je sedmica obiskala Petrolov bencinski servis na Goriškem. Marca je bil zmagoviti listek vplačan v Rožni Dolini.

Novica, da je bila sedmica, vredna 2,04 milijona evrov, vplačana v Mirnu, se je takoj razširila po kraju in okolici. Začela so se ugibanja, kdo bi bil lahko srečnež. Zaenkrat neuspešno. Težko verjamemo, da se bo novopečeni milijonar sploh oglasil. Zaradi bližine meje bencinski servis v Mirnu obiskuje veliko Italijanov, ki pri nas točijo cenejše gorivo. Le malo pa je takšnih, ki bi v Sloveniji igrali loto, zato obstaja velika verjetnost, da srečnež prihaja iz naših krajev.

Foto: Pixabay

Dobitnik bo moral po zakonu o davkih na dobitke pri klasičnih igrah na srečo od zneska plačati 15-odstotni davek, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika. V tem primeru bi to naneslo okrog 300.000 evrov. Miren je pred petimi leti že osrečila sedmica, ki je občinski proračun obogatila za približno 100.000 evrov. Katerega bo tokrat?

Uredništvo