Roparska tatvina na vipavski hitri cesti: KOT V FILMU

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V petek zvečer so ajdovski policisti obravnavali roparsko tatvino na vipavski hitri cesti. Neznanca sta paru iz Makedonije z načrtovano akcijo ukradla večjo vsoto gotovine.

45-letni voznik osebnega avtomobila znamke Audi, državljan Makedonije, je ob 19.40 na bencinskem servisu v Vrtojbi natočil gorivo. Medtem, ko je plačeval račun, mu je neznanec z neznanim ostrim predmetom prebodel pnevmatiko na vozilu. Voznik, ki tega ni opazil, je nadaljeval pot po hitri vipavski cesti v smeri Ljubljane. Kmalu po izvozu za Ajdovščino je opazil, da je pnevmatika na vozilu prazna, zato se je zaustavil na SOS-u, da bi jo zamenjal.

Foto: ML

Med menjavo pnevmatike je iz nasprotne strani hitre ceste ustavilo neznano osebno vozilo temnejših barv, iz njega pa sta izstopila dva neznanca. Eden izmed njiju je preskočil varnostno ograjo in iz vozila Makedonca ukradel moško usnjeno torbico, v kateri je imel oškodovanec poleg dokumentov tudi večjo vsoto gotovine. Sopotnica v vozilu Makedonca je glasno zavpila, tako da je 45-letni voznik nemudoma stekel za storilcem. Pri prehodu preko varnostne ograje je moškega sicer dohitel, a ga je nepridiprav odrinil na tla, tako da si je oškodovanec poškodoval desno koleno in več prstov desne roke. Zatem je neznanec s plenom na sopotnikovi strani vstopil v neznano vozilo, ki je odpeljalo proti Vrtojbi. Nekoliko kasneje sta se malopridneža pripeljala na kraj dogodka in med vožnjo iz avtomobila v bližino oškodovanca odvrgla odtujeno torbico z dokumenti ter nadaljevala z vožnjo po hitri cesti proti Razdrtemu.

Foto: FB Slovenska policija

Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po njenem zaključku podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Oškodovancu in sopotnici so zdravniško pomoč nudili reševalci ZD Ajdovščina.