Romantični koncert Giannija Rijavca: POD LIPO OD NONE

Foto: Arhiv Gianni Rijavec

Na podlagi novonastale skladbe “Lipa od none” je Gianni Rijavec izvedel koncert na domačem dvorišču na Trnovem.

“Zgodil” se je koncert “Pod lipo od none”. Gianni Rijavec je tako kot vedno nastopil s svojim belim klavirjem, ki je bil postavljen pod lok kamnitega portala. V spremljevalnem ansamblu sta nastopila Matjaž Švagelj – kitara, vokal in Metod Štrukelj – percusion, vokal. Gre torej za akustični koncert z večglasnim petjem v refrenih.

Koncert je postavljen v romantično okolje glasbenikove kraške domačije in bo na sporedu 19. septembra ob 21.10 na TV3.

Na kraški domačiji s kamnitim dvoriščem (po domače borječu), kamnitimi vodnjaki (šternami), značilnim kraškim kamnitim portalom (portonom) stoji mogočna, skoraj dvesto let stara lipa. Mogočno drevo daje mnogim generacijam navdih za ustvarjanje in poleti nudi odlično senco za druženje. Glasbeniku je dala navdih za novo pesem, ki govori o druženju, ki ga ljudje, še posebej v zadnjem času, zaradi pandemije zelo pogrešamo. Govori tudi o sodobnem načinu življenja, ko smo vsi v nenehnem hitenju in nam življenje dobesedno polzi iz rok. Lipa in pod njo hrastova miza čakata, da se vrnemo pod njeno krošnjo in ustavimo čas, ustavimo sebe, se napolnimo z energijo za življenje, nadihamo čistega, svežega zraka. Vabi nas k razmisleku o trenutku, ki ga živimo.

Foto: Arhiv Gianni Rijavec

Gianni Rijavec je poleg nove pesmi Lipa od none predstavil svoje nove romantične balade kot so: Soča, Ti si lepa kot pomlad, Ljubezen, Tvoj poljub, Ogenj ljubezni, Sanje, Pogrešam te…