Reševanje izgube v šempetrski bolnišnici: PREVEČ ZAPOSLENIH

Foto: Pixabay

V.d. direktorja šempetrske bolnišnice Radivoj Nardin pravi, da bolnišnica nima strokovnih ampak organizacijske težave. Ocenjuje, da je trenutno v bolnišnici med 100 in 130 preveč zaposlenih.

Nardin je povedal, da navkljub izboljšanju poslovanja šempetrska bolnišnica še vedno ustvarja izgubo na mesečni ravni. Po prvih sprejetih ukrepih je izguba bistveno manjša, kot je bila še pred dvema mesecema, zatrjuje v.d. direktorja, ki bo poskušal poiskati nove programe in z obstoječimi zaposlenimi narediti kaj več, preden bi v reorganizaciji dela posegel po odpuščanju.

“Vsi že vemo, da ta bolnišnica potrebuje sanacijo. Novi direktor je pokazal, da je že identificiral problem in da ima načrt, kako ga rešiti. Pri tem je izrednega pomena, da ima podporo stroke in sveta zavoda, ki je potrebna zato, da popelje bolnišnico nazaj na neko raven, ki je dostojna in ki jo prebivalci te regije pričakujemo,” je ob obisku bolnišnice v Šempetru povedal župan novogoriške mestne občine Klemen Miklavič, ki so ga spremljali podžupanja Elena Zavadlav Ušaj, vodja oddelka za družbene dejavnosti novogoriške občine Marinka Saksida in predstavnica občine v svetu zavoda bolnišnice Sandra Cvijanović.

Foto: ML

Ob manjši realizaciji od Splošne bolnišnice Izola je imela bolnišnica v Šempetru v preteklem letu tudi za približno pet milijonov evrov nižje prihodke in 1050 zaposlenih (v Izoli 830). V šempetrski bolnišnici naj bi bila nujna reorganizacija in drugačen način dela, večje število zaposlenih pa bodo poskušali reševati s širjenjem obstoječih in pridobivanjem novih programov.