Rekonstrukcija nadvoza nad železnico v Dornberku

Foto: Kristjan Svetina

Od današnjega dne do ponedeljka je zaradi zaključnih del rekonstrukcije nadvoza nad železnico v Dornberku predvidena popolna zapora nadvoza nad železnico na cesti Dornberk-Šempeter. Na tem delu ceste novogoriška občina načrtuje tudi izgradnjo pločnika.

V primeru slabega vremena bo zapora prestavljena na termin med 10. in 13. junijem. V času zapore bo obvoz potekal po državnih cestah Volčja Draga-Šempas-Selo-Dornberk. Skozi območje popolne zapore bo omogočena vožnja intervencijskim vozilom na nujni vožnji, sporočajo iz Direkcije RS za infrastrukturo.

Na delu ceste, kjer poteka rekonstrukcija nadvoza, novogoriška mestna občina (MONG) načrtuje tudi izgradnjo pločnika. Nove ureditve bodo zlasti veseli šolarji in stanovalci bližnjega doma upokojencev. Doslej namreč pločnika tam ni bilo in je bilo pešačenje ob cesti nevarno, poleg tega pa ni bilo mogoče nikjer varno peš prečkati železniške proge.

Novogoriška mestna občina bo zgradila pločnik v skupni dolžini 180 metrov ter dodatnih 20 metrov pločnika preko nadvoza čez železniške tire, od koder se bo nadaljeval proti Dragi do obstoječega pločnika in proti Dornberku do križišča cest za Ajdovščino in Sežano. Med gradnjo pločnika bo Elektro Primorska vgradilo elektro kabelsko kanalizacijo.

Novogoriška občina je že izbrala izvajalca del za izgradnjo pločnika, ki pripravlja dokumentacijo za pridobitev dovoljenja za zaporo ceste. Slednja je v pristojnosti direkcije za infrastrukturo. Po pridobitvi ustrezne odločbe bodo začeli z deli, še sporočajo iz MONG.