Razveljavitev sodbe za lanski umor 34-letnega Bovčana: NIŽJA ZAPORNA KAZEN?

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Koprsko višje sodišče je razveljavilo sodbo novogoriškega sodišča, ki je Jasmina Suljića zaradi umora 34-letnika oktobra lani v Bovcu obsodilo na 18 let zapora. Menijo namreč, da je bilo med sojenjem kar nekaj podrobnosti premalo razčiščenih.

Sodnica novogoriškega okrožnega sodišča Darinka Kogoj je letošnjega maja Suljiću za umor prisodila 18-letno zaporno kazen. Po navedbah tožilstva naj bi lanskega 2. oktobra z enajstimi vbodi z vojaškim nožem umoril Bovčana.

Foto: ML

Na sodbo so se pritožili tožilstvo, Suljić ter obtoženčevi zagovornica in sestra, poročata Primorske novice in Delo. Obtoženec je navajal, da je kaznivo dejanje storil v samoobrambi in da je sodišče napačno upoštevalo mnenje izvedenke psihiatrične stroke. Obtoženčevi sestri Aldiani Ališkanović se je zdelo neverjetno, da v bratovi krvi niso našli sledi amfetamina ter da bi moralo sodišče upoštevati njegove poškodbe glave iz preteklosti. Tožilstvo se je pritožilo zaradi kazenske sankcije in predlagalo, naj mu višji sodniki izrečejo 25 let zapora.

Koprski višji sodniki so odločili, da so pritožbe obtoženca, njegove zagovornice in sestre utemeljene, zato so jim ugodili in sodbo novogoriškega sodišča razveljavili.

Foto: Pixabay

Kuharju iz BiH Suljiću bodo znova sodili, pri tem pa po navodilu višjih sodnikov izvedli še dodatne dokaze. Okrožno sodišče bo moralo postaviti izvedenca nevrološke stroke, ki bo preveril, kako so obtoženčeve poškodbe glave vplivale na njegovo vedenje in dojemanje v času kaznivega dejanja.