Komunalni odpadki v občini Šempeter-Vrtojba: NOV IZVAJALEC, STARE CENE

Foto: ML

Letos je ravnanje s komunalnimi odpadki v občini Šempeter-Vrtojba prevzel Režijski obrat. V petek je občinski svet potrdil nove cene.

Občani Šempetra in Vrtojbe, ki lahko prvo položnico Režijskega obrata pričakujejo v marcu, bodo letos za smetarino plačevali 5,75 evra na osebo na mesec. Doslej jim je novogoriška Komunala pred podražitvijo, s katero se v občini niso strinjali, zaračunavala za cent višji znesek.

Kot je povedal župan občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk, je zaenkrat še preveč neznank, zato bo potrebno na pričetku novega leta cene spremeniti. Trenutno na občini še ne razpolagajo s točnimi količinami zbranih odpadkov na letni ravni, prav tako še zbirajo število in storitve uporabnikov. Višjih stroškov kot so v elaboratu napovedani ne pričakujejo.

Foto: ML

Smeti v šempetrsko-vrtojbenski občini po ekoloških otokih zbira zasebno podjetje iz Žirov. Pretovarjajo jih v novem zbirnem centru na kamionskem terminalu v Vrtojbi, kjer jih v nadaljnje ravnanje prevzemajo različni izvajalci oziroma mešane tedensko odvažajo v Krško, tako kot iz ostalih goriških občin. Biološke kuhinjske odpadke iz Vrtojbe vozijo v kompostarno v Dolgo Poljano.