Prvi sneg pobelil kaninsko smučišče: KONEC TEDNA NA SMUKO

Foto: FB Kanin-Sella Nevea

Danes je na Kaninu zapadlo preko 50 centimetrov snega.  Ker še vedno sneži, ga lahko pričakujem še nekaj več. V kolikor ga bo dovolj, bi se nova smučarska sezona lahko začela že konec tega tedna, pravijo v javnem zavodu Sončni Kanin.

Foto: FB Kanin-Sella Nevea

V minuli sezoni so v 144 dneh delovanja smučarskih naprav s slovenske strani prepeljali okoli 20.000 potnikov, prav toliko pa jih je na Kanin prišlo tudi po italijanski strani.

Na Kaninu so na novo smučarsko sezono dobro pripravljeni. Predprodaja smučarskih sezonskih in dnevnih kart za Kanin in povezano italijansko smučišče Sella Nevea se je začela že 15. oktobra in bo potekala do sredine tega meseca. Za prihajajočo sezono so prenovili dvosedežnico Graben ter uredili istoimensko progo. Na čezmejno povezanem kaninskem smučišču imajo 12 žičniških naprav, ki v eni uri lahko pripeljejo 15.000 oseb.

Foto: Pixabay

Kaninsko smučišče je bilo v minuli zimi izbrano za drugo najboljše veliko smučišče v Sloveniji. Lani je bila povezava slovenskega in italijanskega smučišča po štirih letih znova vzpostavljena. Smučišče na Kaninu ni obratovalo vse od januarja 2013, ko je bila zaradi poškodbe zaustavljena krožno-kabinska žičnica. Junija istega leta je v stečaj šla družba ATC Kanin, ki je upravljala s smučiščem.

Uredništvo