Promet z drogo na območju Nove Gorice: 31, 40, 43 IN 55-LETNI OSUMLJENCI

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V hišnih in osebnih preiskavah na območju Nove Gorice so policisti našli ter zasegli več zdravil, ki vsebujejo aktivno učinkovino, ki je prepovedana droga. Našli so tudi snov, za katero obstaja sum, da gre za heroin. Po zaključku preiskave bodo zoper štiri osumljence podali kazenske ovadbe, sporočajo iz Policijske uprave Nova Gorica.

Na podlagi sodne odredbe so policisti opravili tri hišne in štiri osebne preiskave. Pri osumljencih so našli in zasegli vrečki z grudičasto snovjo, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo heroin. Zasegli so tudi 68 tablet, ki vsebujejo aktivno učinkovino, ki je prepovedana droga. Našli so še okoli 1.500 evrov gotovine in tri zavitke z belo snovjo, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežene snovi in zdravila so policisti poslali v nadaljnjo analizo.

Med hišnimi preiskavami so pri osumljencih našli tudi druge pripomočke, ki so jih uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj. Med njimi so digitalna tehtnica za natančno merjenje, več mobilnih telefonov in prenosnih računalnikov.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Po zaključku preiskave in na podlagi rezultatov opravljene analize bodo policisti zoper štiri osumljence, stare 31, 40, 43 in 55 let, podali kazenske ovadbe na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.