Profesor zlorabil 15-letno dijakinjo: PREPOVEDANE INŠTRUKCIJE

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V Tržiču v Italiji poteka preiskava zoper 44-letnega profesorja na eni izmed tamkajšnjih nižjih srednjih šol. Aretirali so ga zaradi domnevne spolne zlorabe 15-letnice.

Preiskava se je začela na podlagi novih predpisov proti nasilju nad ženskami, ki so v Italiji stopili v veljavo lani poleti, da bi lahko v tovrstnih primerih čim hitreje ukrepali, poroča Primorski dnevnik.

Osumljeni 44-letni moški je bil profesor mladoletnice, ko je obiskovala nižjo srednjo šolo. Ko je začela obiskovati višjo srednjo šolo, ji je na domu dajal inštrukcije, ne da bi bili s tem seznanjeni njeni starši. Moški naj bi bil prepričan, da so spolni odnosi z dekletom, ki je že dopolnila 14 let dovoljeni. V tem primeru pa je kršil člen 609c kazenskega zakonika, ki spolne odnose med učiteljem oz. vzgojiteljem in mladoletno osebo pod 16. letom obravnava kot kaznivo dejanje, tudi v kolikor mladoletnica oz. mladoletnik privoli v spolni odnos.

Foto: Pixabay

Profesor, ki je poročen, naj bi se pred preiskovalci zagovarjal, da je mladoletnica privolila v spolne odnose, četudi je med njima starostna razlika skoraj treh desetletij. V preteklih dneh so moškemu na goriškem sodišču preklicali hišni pripor, izdali pa so mu prepoved približevanja mladoletnici.