Priznanji Novi Gorici in Bovcu: LEPA IN GOSTOLJUBNA

Foto: ML

V okviru Dnevov slovenskega turizma so v Portorožu podelili nagrade Moja dežela – lepa in gostoljubna. Med večjimi mesti je nagrada pripadla Celju, med srednjimi Novi Gorici, med manjšimi mesti pa Slovenskim Konjicam.

Potekalo je tudi spletno glasovanje za najlepše in najgostoljubnejše večje mesto, zdraviliški in turistični kraj. Spletno občinstvo so najbolj prepričali Kranj, Podčetrtek ter Bovec.

Moja dežela – lepa in gostoljubna je tekmovanje krajev in drugih sodelujočih pod okriljem Turistične zveze Slovenije. Osrednje poslanstvo tekmovanja je urejanje in ohranjanje okolja, častni pokrovitelj projekta pa je bil tudi letos predsednik države Borut Pahor.

Foto: obcina.bovec.si

Med turističnimi kraji je po izboru komisije slavila Kranjska Gora, med zdraviliškimi kraji Podčetrtek, med izletniškimi pa Predjama. Najlepše urejeno mestno jedro je letos postalo Gallusovo nabrežje v starem delu Ljubljane, naj vaško jedro ima Zagorje, naj trško jedro pa Sveta Ana. V kategoriji mladinskih prenočišč je slavil MC Hostel Brežice, med Petrolovimi bencinskimi servisi pa tisti iz Cerknega. Za najboljšo tematsko pot so razglasili Kneippovo bosonogo pot v Termah Snovik. Najboljši kamp je Kamp Danica iz Bohinjske Bistrice, glamping pa Herbal glamping resort Ljubno.

Najbolje ocenjeni kraji dobijo pravico, da predstavljajo Slovenijo na mednarodnem tekmovanju Entente Florale.