Pozor, na Goriškem bel kombi, ki vabi otroke!

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Že dlje časa poročajo o belem kombiju, ki vozi po Sloveniji in otroke vabi ter jim ponuja prevoz. V preteklih dneh so ga zasledili tudi na Goriškem, zato naj pozornost ne bo odveč!

Pred dnevi se je bel kombi mudil pred osnovno šolo v Mirnu, kjer je tujec ogovoril in v vozilo vabil četrtošolko. Navkljub hitremu posredovanju policije, moškega niso izsledili.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Pred dnevi so z mirenske osnovne šole starše učencev opozorili na previdnost. Tuja oseba z belim kombijem je v nepravilni slovenščini ponujala učenki, ki se je vračala iz šole, prevoz domov, so zapisali in dodali, da svetujejo, da se o ravnanju v takem ali podobnih primerih starši pogovorijo s svojimi otroki oz. obvestijo pristojno policijsko postajo, če bi do take situacije prišlo.

Policija svetuje staršem, naj se o podobnih situacijah z otroki pogovarjajo in jih med drugim opozorijo, naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo stvari od neznanih oseb in naj ne sledijo neznancem v vozila, ne glede na obljube, da bodo kaj dobili. “Otroci se morajo naučiti, da se v takšnih primerih ponudbi zoperstavijo z odločnim NE,” še poudarjajo na policiji.

Foto: FB Slovenska policija

Kot pojasnjujejo na novogoriški policijski upravi, so 8. decembra dopoldne dobili obvestilo o neznanem moškem, ki je na cesti izven Mirna ogovoril otroka. Moški ni govoril v slovenskem jeziku. Policisti so se nemudoma odzvali in pregledali tamkajšnjo okolico, a moškega ali belega kombija niso izsledili. Policistom po razgovoru z učenko ni uspelo pridobiti dovolj podatkov, ki bi nakazovali na morebiten prekršek ali kaznivo dejanje, še pojasnjujejo na novogoriški policijski upravi.