Povzročitelj tragične nesreče na Goriškem bo opravljal delo v splošno korist

Foto: FB Slovenska policija

Povzročitelj tragične prometne nesreče, ki se je pripetila sredi januarja 2019 na cesti med Dornberkom in Branikom, v kateri sta življenje izgubila zakonca iz Nove Gorice, je na novogoriškem okrožnem sodišču priznal krivdo. Namesto 15-mesečne zaporne kazni bo opravil 910 ur dela v splošno korist.

Na novogoriškem okrožnem sodišču so pred dnevi razpisali predobravnavni narok, na katerem se je sodišče seznanilo s sporazumom o priznanju krivde, ki ga je 24-letni K.B. iz okolice Sežane sklenil s tožilstvom ter tako priznal krivdo za očitke iz obtožbe, so poročale Primorske novice. Tožilstvo je zanj predlagalo 15-mesečno zaporno kazen, ki pa jo bo lahko v dveh letih odslužil z 910 ur dela v splošno korist. Poleg tega mu je bila izrečena tudi polletna prepoved vožnje motornih vozil B kategorije.

Sredi januarja 2019 je takrat 21-letnega voznika osebnega vozila iz okolice Sežane med vožnjo iz Dornberka proti Braniku, zaradi neprilagojene hitrosti na desnem ovinku na spolzkem in vlažnem vozišču, zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v nasproti vozeče osebno vozilo, ki ga je vozil 74-letni voznik. Njegova 65-letna sopotnica je na kraju prometne nesreče podlegla telesnim poškodbam, 74-letni voznik pa je utrpel hude telesne poškodbe, zaradi katerih je umrl v bolnišnici v začetku marca 2019. Povzročitelju prometne nesreče, ki se je v nesreči prav tako poškodoval, je novogoriško tožilstvo po dveletni preiskavi očitalo povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.