Portugalska Braga evropska turistična destinacija 2021: DOLINA SOČE NA 9. MESTU

Foto: trenta-soca.si

Naziv najboljša evropska turistična destinacija 2021 (European Best Destinations) je pripadel portugalskemu mestu Braga. Dolina Soče, ki je bila edini kandidat iz Slovenije, se je uvrstila na deveto mesto, sporočajo iz Turizma Dolina Soče.

V glasovanju za deset najboljših destinacij v letu 2021 so popotniki, ki so lahko glasovali preko interneta, na drugo mesto postavili italijanski Rim, na tretje pa hrvaški Cavtat. Sledijo italijanske Firence, romunsko mesto Sibiu, francoski Pariz, grška Kefalonija, črnogorski Kotor, slovenska dolina Soče in španski Kanarski otoki.

Foto: Pixabay

V obrazložitvi izbora European Best Destinations so zapisali, da je dolina Soče odlična destinacija v naravi za družine, športnike in zaljubljence. Če iščete soteske, slapove, jezera, jame, reke, pa tudi tradicijo, znanje in izkušnje ter neverjetno gastronomijo, je to pravi naslov. Destinacija je raj za aktivnosti in doživetja v naravi. Slovenijo so izpostavili kot državo, kjer sta v ospredju trajnostni turizem in narava, priporočili pa so tudi obisk Bohinja.