Policisti med nadzorom v Posočju oglobili 18 motoristov: NEMŠKI REKORDER 144 KM/H

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Pretekli konec tedna so prometni policisti Policijske uprave Nova Gorica v sodelovanju s tolminskimi policisti v Posočju poostreno nadzirali hitrost motoristov. Ustavili so jih 33 ter izrekli 18 glob.

Izstopal je 30-letni nemški motorist, ki je zunaj naselja Stopnik proti Idriji vozil kar 144 km/h. Zoper prekrškarja, ki je kar za 54 km/h prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost, so policisti podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Neprilagojena hitrost še vedno ostaja med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Javna agencija RS za varnost prometa in policija zato z današnjim dnem začenjata nacionalno preventivno akcijo Hitrost, ki bo potekala do konca tedna.

Foto: FB Slovenska policija

Poleg voznikov motornih koles so prometni policisti zaradi prekoračitve hitrosti ukrepali tudi zoper voznike osebnih avtomobilov in globo izrekli 12 kršiteljem.

Policisti so med nadzorom pri motoristih zaznali tudi neupoštevanje prometne signalizacije, kot je vožnja preko sredinske neprekinjene črte ter neupoštevanje svetlobnih prometnih znakov oz. vožnjo skozi rdečo luč na semaforju na delovišču na Tolminskem. Dva voznika avtomobila nista uporabljala varnostnega pasu.