Policija išče zamaskirana roparja električnih koles na Goriškem

Foto: FB Slovenska policija

Včeraj v nočnem času sta zamaskirana neznanca na kolesarski poti Šempeter – Nova Gorica lastnikoma na silo odvzela električni kolesi v skupni vrednosti okoli dvanajst tisoč evrov.

Okoliščine kaznivega dejanja policija preiskuje v smeri suma kaznivega dejanja ropa. Novogoriški policisti pozivajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi pri razjasnitvi vseh okoliščin kaznivega dejanja ropa policiji lahko posredovali koristne informacije, da nemudoma pokličejo znano interventno številko policije 113 oziroma na Policijsko postajo Nova Gorica. Policija je o dogodku obvestila tudi pristojne pravosodne organe preiskovalnega sodnika.

Z ogledom kraja dogodka in z zbiranjem obvestil so novogoriški policisti med drugim ugotovili, da sta dva zamaskirana neznana moška s kolesi zasledovala in dohitela ter ustavila dva mlajša oškodovanca, ki sta se z električnimi kolesi vozila po kolesarski stezi iz Šempetra proti Novi Gorici. Zamaskirana moška sta s silo odvzela njuni električni kolesi in se odpeljala v smeri Šempetra, svoji pa sta pustila na kraju dogodka. Oškodovanca sta želela preprečiti krajo, zato je prišlo tudi do prerivanja in fizičnega obračunavanja, pri čemer je en oškodovanec utrpel predvidoma lažje poškodbe. Zdravniško pomoč so mu nudili v šempetrski bolnišnici.