Poleti predviden začetek gradnje prizidka ZD Nova Gorica

Foto: Stvar

Na portalu javnih naročil ter na spletni strani novogoriške mestne občine je objavljeno javno naročilo za gradnjo 3. faze Zdravstvenega doma Nova Gorica. Ponudbo je mogoče oddati do 12. maja.

Vrednost investicije znaša 12.900.000 evrov. Od tega bo novogoriški zdravstveni dom prispeval 7 milijonov evrov, 2,5 milijona evrov načrtuje MONG pridobiti na razpisu Ministrstva za zdravje RS, preostala sredstva pa bo zagotovila novogoriška mestna občina. Zgrajen bo nov objekt s pritličjem in tremi nadstropji ter dvonadstropno podzemno garažo z 240 parkirnimi mesti, ki bodo strankam omogočila boljšo dostopnost.

V kolikor po opravljenem izboru izvajalca ne bo pritožb, bi z gradnjo lahko začeli že poleti, sporočajo iz MONG. Predviden čas izgradnje je 18 mesecev.

Foto: Stvar

Novogoriški župan dr. Klemen Miklavič poudarja pomen zdravstvene oskrbe za kvalitetno bivanje, zlasti v krajih, ki so središče širše regije: „Imamo vedno več starejših, ki potrebujejo zdravstveno oskrbo, zato moramo te kapacitete in storitve povečevati. S tem nastaja nov, sodoben del zdravstvenega doma in tako tudi posodabljamo zdravstveno oskrbo in izboljšujemo njeno dostopnost. Izziv ostaja zaposlitev zdravnikov in ta izziv bo potrebno reševati v sodelovanju zdravstvenega doma in občine ter še nekaterih drugih akterjev, saj zdravstveni dom brez ustreznega števila kakovostnih zdravnikov ne bo dosegel tistega, kar občanke in občani pričakujejo.“