“Plavo-beli” že nocoj znova med elito

Vir: Foto Lado (FB ND Gorica)

Čeprav morajo novogoriški nogometaši odigrati še tri tekme druge nogometne lige, pa so si že zagotovili naslov prvaka in s tem neposredno vrnitev med prvoligaše. V današnji tekmi 28. kroga so namreč drugouvrščeni Kranjčani na domači zelenici klonili proti Brežičanom, tako da ima Gorica že neulovljivih osem točk prednosti.

To so zares lepi občutki. Glede na potek prvenstva smo si naslov tudi zaslužili. Sedaj tudi matematično,“ pravi goriški trener Miran Srebrnič, ki je med najzaslužnejšimi za povratek modro-belih med elito. „Spomnimo se, kako je bilo poleti, ko je klub ostal brez praktično vseh igralcev. Sestavili smo konkurenčno ekipo in uspeli. Vse čestitke predvsem fantom za profesionalen odnos.“

Srečanje 28. kroga bodo Novogoričani odigrali jutri ob 17. uri na Ptuju, kjer bodo gostovali pri zadnjeuvrščeni Dravi, ki se krčevito bori za obstanek. Prav Ptujčani so v zadnji jesenski tekmi poskrbeli za senzacijo v mestu vrtnic, ko so premagali jesenske prvake. Jim lahko podoben podvig uspe tudi proti novemu, staremu prvoligašu? „Opuščanja ne bo. Do konca bomo igrali resno, saj se nekatere ekipe še borijo za obstanek. V zadnjih teh tekmah bodo priložnost dobili tudi nekateri, ki so doslej dobili manj igrali, naš cilj pa bo vedno zmaga,“ pojasnjuje Srebrnič, ki se še ni povsem odločil s kakšno postavo bo začel jutrišnjo tekmo. Povratek v prvo ligo bodo Novogoričani proslavili na zadnji domači tekmi, v soboto, 14.5., ob 17.15, ko bodo v sosedskem derbiju gostili ajdovsko Primorje.

Foto: ML

V zadnjem krogu bodo varovanci Mirana Srebrniča, v soboto, 21. maja  gostovali v Velenju. Kranjski Triglav si je že zagotovil drugo mesto, kar pomeni, da ga za uvrstitev med prvoligaše čakajo dodatne kvalifikacije s predzadnjeuvrščeno ekipo Prve lige. Kot vse kaže bo njihov nasprotnik sežanski Tabor.

ML