Pivka perutninarstvo kupuje proizvodni obrat Mipa v Kromberku: ZAGON ČEZ POL LETA

Foto: ML

Družba Pivka perutninarstvo je s stečajnim upraviteljem novogoriškega Mipa Markom Zamanom podpisalala pogodbo o nakupu proizvodnega obrata v Kromberku. Zanj bo odštela dobre tri milijone evrov. Za druge dele kompleksa bo Mip skušal najti druge kupce.

Na novo lokacijo v Kromberku želi Pivka perutninarstvo preseliti oddelek predelave mesa, kjer letno proizvedejo 3.000 ton piščančjih barjenih izdelkov, med katerimi so izdelki blagovne znamke Pivka in Njami.

Po besedah predsednika uprave pivške družbe Janeza Rebca, zaradi rasti proizvodnje in prostorske stiske v obstoječi enoti Meso na sedežu podjetja Pivka perutninarstvo na Kalu pri Pivki, družba nujno potrebuje nove prostore. Ponudba Pivke perutninarstvo za nakup kromberškega predelovalnega obrata v višini treh milijonov evrov vključuje mesnopredelovalni obrat brez upravne stavbe in okoliških parcel, kar predstavlja okrog 40 odstotkov celotnega kompleksa.

Foto: ML

V Pivki perutninarstvo ocenjujejo, da bo za zagon in preselitev proizvodnje na novo lokacijo potrebna še dodatna investicija v višini 500.000 do 700.000 evrov, za kar naj bi potrebovali pet do šest mesecev. Že pred začetkom poslovanja na Goriškem nameravajo zaposliti okrog 25 novih delavcev, v kasnejši fazi pa še dodatnih 25.

Po stečaju marca 2009 je bilo več neuspešnih poskusov prodaje kromberškega obrata Mipa. Prejšnji stečajni upravitelj Miroslav Benedejčič je razpisal dražbo za prodajo po delih. Po prevzemu vodenja stečajnega postopka jo je Marko Zaman konec lanskega novembra preklical in se odločil za prodajo s pomočjo mednarodnega posrednika. Ob prvotni cenitvi premoženja je bil kromberški obrat v celoti ocenjen na 30 milijonov evrov, kasneje pa se je cena precej znižala.

Uredništvo