Paraolimpijec Dejan Fabčič že razmišlja o Parizu 2024

Foto: FB Dejan Fabčič

Dejan Fabčič iz Podnanosa je lokostrelski nastop na paraolimpijskih igrah v Tokiu končal v osmini finala. Dopoldne je v šestnajstini finala prepričljivo s 6-0 premagal Mehičana Samuela Molino, zatem pa je v osmini finala naletel na premočnega tekmeca. S 6-0 ga je premagal Nemec Maik Szarszewski.

Nasprotnik je res dobro streljal. Vsi, ki smo nastopili v finalu smo dobri in vsak lahko premaga vsakogar. Veliko je odvisno od sreče, znanja, izkušenj, tudi vremenskih razmer. Nisem imel nobenih možnosti. Nemec je že dolgo na sceni in ima veliko kilometrine,“ je po tekmi športno nasprotniku čestital Dejan Fabčič.

Prvi del današnje naloge je Fabčič opravil odlično. V hladnem in deževnem vremenu je mehiškega tekmeca prepričljivo premagal in mu ni dovolil, da bi se mu približal. Za napredovanje je potreboval le tri serije oziroma devet puščic, zadel je tudi štiri desetice. Njegov tekmec je v osmini finala je bil Nemec Maik Szarszewski, ki je najprej zanesljivo s 6-2 ugnal Tajca Hanreuchaia Netsirija, četrtega iz kvalifikacij, izvrstno formo pa je potrdil tudi v dvoboju s Fabčičem. V prvi seriji je, potem ko je Fabčič naredil eno redkih napak in zadel šestico, zmagal s 27-23, druga je bila bolj izenačena, a je Nemec znal odgovoriti tudi na desetico Fabčiča in je spet zmagal s 28-27, tretjo pa je dobil s 27-24. Za Fabčiča so se igre končale v osmini finala z uvrstitvijo med 9. in 16. mestom.

Foto: FB Dejan Fabčič

Fabčič je nastopil na tretjih olimpijskih igrah. Na prejšnjih se je preizkusil v vlogi plavalca in kajakaša, tokrat pa je prvič nastopil v lokostrelstvu. Četudi nisem osvojil medalje, sem igre doživel še najlepše od vseh, res je bilo nekaj posebnega. Prihod z zastavo na odprtju je bil čustveno zelo močan, pa tudi tekma je bila res lepa. To je bila le nagrada za dosedanje delo, sedaj razmišljam o Parizu,“ je z igrami v Tokiu zadovoljen Dejan Fabčič, ki že razmišlja o svojih naslednjih izzivih.