Ovadenih 18 osumljencev, ki so na območju Nove Gorice in okolice preprodajali drogo

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Na območju novogoriške in ljubljanske policijske uprave so pretekli teden izvedli kriminalistične preiskave zoper preprodajalce prepovedanih drog. Skupaj je bilo ovadenih 18 osumljencev, starih od 26 do 62 let. 14 jih prihaja iz Nove Gorice in širše okolice, trije so z območja Ljubljane, en pa je državljan Črne gore.

Zaključno policijsko akcijo so izvedli 25. maja ob sodelovanju okoli stotih kriminalistov in policistov več policijskih uprav, kriminalistov Generalne policijske uprave, policistov Specialne enote policije, policistov posebne policijske enote, policistov s psi za iskanje prepovedane droge. Celotni predkazenski postopek je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Foto: FB Slovenska policija

V preiskavi so zasegli več kot kilogram kokaina, pet kilogramov suhe konoplje in manjšo količino heroina, nekaj rastlin konoplje, protipravno pridobljeno gotovino, pripomočke za prodajo prepovedanih drog, pištolo glock, večje število nabojev ter več drugih predmetov, ki so jih osumljeni uporabljali, so nastali ali bili pridobljeni s kaznivimi dejanji v povezavi s prepovedanimi drogami, kot denimo telefoni, nosilci podatkov in domnevno ponarejeni recepti.

Na podlagi pridobljenih dokazov policija osumljence utemeljeno sumi, da so poleg zasežene droge preprodali še bistveno več kokaina, heroina in konoplje posameznim odjemalcem, nadaljnjim preprodajalcem ter končnim kupcem oz. uporabnikom na območju Goriške in posredno tudi v sosednjo Italijo.

Foto: Pixabay

Vseh 18 osumljencev je bilo ovadenih zaradi utemeljenega suma storitve 71 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ter kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu. Nekateri od osumljenih so bili v preteklosti že obravnavani za kazniva dejanja, povezana s prepovedanimi drogami, kazniva dejanja z elementi nasilja in premoženjske kriminalitete.