Otroci iz kanalskega vrtca v domačem varstvu: PRIHODNJI TEDEN ŠE NEZNANKA

Foto: Moja občina Kanal

Zaradi okužene vzgojiteljice v vrtcu v Kanalu ostajajo doma tudi tisti otroci, ki jim ni bila odrejena karantena. V torek zjutraj sta v vrtec prišla le dva otroka, a so kasneje tudi njiju prišli iskat starši in ju odpeljali v domače varstvo. Včeraj v vrtcu ni bilo nobenega otroka.

Kot sporočajo iz kanalskega vrtca, so se starši ostalih otrok glede na trenutno situacijo v vrtcu odločili, da jih do 24. julija zadržijo v domačem varstvu. “Kako bo delo potekalo v prihodnjem tednu, je za nas še neznanka, saj je inkubacijska doba različno dolga. Zato bomo spremljali, kaj se dogaja in se temu tudi prilagajali,” pojasnjuje ravnateljica vrtca v Kanalu Barbara Kragelj Jerič, ki poudarja, da vrtec uradno ni zaprt.

V Občini Kanal ob Soči, ki je ustanoviteljica vrtca, zaenkrat ne razmišljajo o morebitnih dodatnih zaščitnih ukrepih v občini, v kolikor pa bi se stanje poslabšalo, jih nameravajo sprejeti. Že ob prvem valu epidemije so odpovedali vse večje in tradicionalne dogodke v občini, tako da v letošnjem poletju ne bo na sporedu plezanja na zvonik, skokov z mostu in mušjih dirk, pojasnjuje kanalska županja Tina Gerbec.

Foto: Vrtec Kanal

V kanalskem vrtcu je 91 otrok in 13 zaposlenih strokovnih delavcev. V tem obdobju je bilo veliko otrok na dopustu, še več pa jih je preko poletja doma. V ponedeljek zvečer so bili o karanteni obveščeni starši okrog 20 otrok iz skupine obolele vzgojiteljice, prav tako so morali v karanteno trije zaposleni v vrtcu, ki so bili konec prejšnjega tedna v stiku z obolelo vzgojiteljico.