Okusi Vipavske na Dvorcu Zemono

Foto: FB Dvorec Zemono

Na Dvorcu Zemono se zaključuje dvodnevni festival Okusi Vipavske, ki ga je Regijska razvojna agencija Rod iz Ajdovščine pripravila po dveh letih premora zaradi epidemije covida-19.

Obiskovalci prihajajo iz celotne Slovenije, pa tudi iz Italije. Današnje dogajanje je namenjeno predstavitvi domačih vinarjev gostincem, hotelirjem, distributerjem in turističnim agencijam. Vstopnina je vključevala tudi jedi, ki jih je pripravljal kuharski mojster Tomaž Kavčič z ekipo.

Festival predstavlja višek dogajanja ob kulinaričnem mesecu Okusi Vipavske. 14. izvedbo dogodka so včeraj zaznamovali razgibano dogajanje, dober obisk in tržnica lokalnih pridelkov in izdelkov, drugi dan pa je namenjen poslovni javnosti.

Na osrednjem turističnem promocijskem dogodku Vipavske doline na področju vina in kulinarike se letos predstavlja 44 vinarjev, ki so obiskovalcem ponudili več kot 150 različnih vipavskih vin. Na festivalsko nedeljo je potekala tudi delavnica o posebnostih vina zelen, s katero so javnosti želeli predstaviti značilnosti te vrste vina.