Na Bovškem še niso našli pogrešanega študenta: PADEL, ZAPLAVAL IN IZGINIL

Foto: trenta-soca.si

Pripadniki policije, gorske policijske enote, gorskih reševalcev in gasilcev od 7. ure nadaljujejo iskanje pogrešanega 23-letnega poljskega študenta, ki je v soboto padel v reko Sočo.

V današnji iskalni akciji poleg policistov in pripadnikov gorske policijske enote v večjem številu sodelujejo tudi pripadniki gorske reševalne službe in gasilci. Pri iskanju so se jim pridružili tudi policisti Generalne policijske uprave (GPU), ki območje pregledujejo s pomočjo drona ter pripadniki specialne enote GPU, sporočajo iz PU Nova Gorica.

Pogrešani je skupaj s štirimi znanci različnih narodnosti, študenti iz študentske izmenjave, v soboto okoli 14. ure odšel iz kampa Korita v kraju Soča proti Lepeni. Okoli 17. ure so prispeli v bližino kraja Velika soška korita, kjer so se ustavili. 23-letni Poljak je s pešpoti sestopil nižje do roba skale nad kanjon reke Soče, kjer je izgubil ravnotežje in omahnil preko skalnega previsa v reko.

Foto: FB Slovenska policija

Po padcu v Sočo je Poljak še nekaj deset metrov plaval po kanjonu, nakara se je za njim izgubila vsakršna sled. Takoj po dogodku je eden od znancev na pomoč poklical reševalce regijskega centra za obveščanje.

Policisti in reševalci so pregledali območje od mesta padca v reko do brvi v kraju, imenovanem Podklanec pri vasi Soča. Kljub intenzivnemu iskanju pogrešanega 23-letnega študenta še niso našli.