Obdolženi v zadevi Marina na prostosti: BREZ NEVARNOSTI

Foto: Marina SC

Višje sodišče v Kopru je ugodilo pritožbam zagovornikov in odpravilo pripor obdolženim v zadevi Marina, sporoča odvetnik Blaž Kovačič Mlinar.

Sodišče je med drugim ocenilo, da ponovitvene nevarnosti ni, saj je bila zadeva tako medijsko odmevna, da si je težko predstavljati, da bi to isto dejanje ponovili v nekih drugih okoliščinah. Poleg tega je bilo po mnenju sodišča trajanje pripora že nesorazmerno.

Zaradi suma zlorabe prostitucije, trgovine z ljudmi in prometa z drogami je Nacionalni preiskovalni urad pred letom dni opravil hišne preiskave. Specializirano državno tožilstvo je konec julija vložilo obtožnice zoper 18 fizičnih in eno pravno osebo. Gre za družbo Cratos, sicer edino pravno osebo med obdolženimi, ki jo zagovarja odvetnik Blaž Kovačič Mlinar.

Foto: Pixabay

Zadeva se je s prvimi predobravnavnimi naroki na sodišče selila ob koncu lanskega leta. Postopek zoper Racmana je sodišče zaradi njegove nedosegljivosti izločilo in bo dokončan posebej. Racman se namreč po odredbi lanskega julija ni zglasil v priporu. Za njim je še vedno razpisana mednarodna tiralica.