Novogoriška mestna občina se bo morala zadolžiti: TEHNIČNI PRORAČUN

Foto: ML

Kot predvideva proračun novogoriške mestne občine, bodo letošnji prihodki MONG presegli 40 milijonov evrov, odhodki pa 44,3 milijona evrov.

Občina se bo morala zaradi številnih velikih investicijskih vlaganj zadolžiti, zato svetniki predlogu proračuna niso bili naklonjeni, a so ga vseeno podprli. Župan Klemen Miklavič je pojasnil, da naj bi bil to nekakšen tehnični proračun, ki naj bi ga že do letošnjega poletja popravili s tistimi projekti, ki so jih pred lokalnimi volitvami obljubili.

MONG se trenutno financira po dvanajstinah, kar v marsikateri javni ustanovi in sredini zavira delo. Svetniki so prisluhnili županu in proračun sprejeli v prvem in drugem branju. Predlog proračuna je sicer pripravilo že prejšnje občinsko vodstvo, zato si bo Miklavič kljub potrditvi prizadeval za njegovo spremembo.

Svetniki so bili kritični tudi do delitve sredstev za krajevne skupnosti, a jim je vodja finančno-računovodske službe novogoriške občine Mateja Mislej pojasnila, da je bilo manj denarja namenjenega tistim krajevnim skupnostim, ki so imele lani presežek v poslovanju in so denar prenesle na letošnje leto.