Novogoričan Bojan Tokić nosilec slovenske zastave na otvoritvi OI v Tokiu

Foto: FB NTZS - Bojan Tokič

Danes se v Tokiu začenjajo poletne olimpijske igre. Na otvoritveni slovesnosti bo slovensko zastavo nosil novogoriški namiznoteniški as Bojan Tokić, za katerega bodo igre v japonski prestolnici že četrte.

Ponosen sem, da bom nosilec. Po rezultatih bi jo moral nositi kdo drug, a tudi v nogometnem moštvu ni kapetan tudi najboljši strelec,“ meni 40-letni Novogoričan, ki je olimpijski krst doživel leta  2008 v Pekingu. Kasneje je nastopil še na olimpijadi v Londonu leta 2012 ter Riu de Janeiru leta 2016. Na prvih dveh igrah se je uvrstil v tretji krog tekmovanja, pred petimi leti pa v četrti krog.

V prvem krogu iger v Tokiu se bo Tokić jutri pomeril s Kanadčanom Jeremyjem Hazinom, ki ne bi smel biti pretežka ovira. „Po pravici povedano Hazina ne poznam. Poizvedoval sem o njegovi kakovosti, a so mi zatrdili, da ne bom imel nobenih težav. Moral bi ga premagati, nato pa me čaka Hrvat Tomislav Pucar. On je kakovostnejši od mene, a je mlajši in nima izkušenj, zato sem prepričan, da lahko tudi njega premagam. Naprej pa še ne bi razmišljal,“ meni Bojan Tokić, ki se počuti zelo dobro: „Na prejšnjih treh olimpijskih igrah sem bil sam, za vse sem moral tudi sam skrbeti. Tokrat zame skrbi ekipa, meni ni praktično treba delati nič drugega, kot igrati. Sem sproščen, kot že dolgo ne, čeprav sem po drugi strani tudi zavedam, da se preveč vendarle ne morem sprostiti.“

V drugi polovici iger bodo na sporedu ekipne namiznoteniške tekme. Slovenija se bo v osmini finala srečala z Južno Korejo. V primeru zmage, jih v četrtfinalu čaka boljši iz dvoboja med Srbijo in Brazilijo, v polfinalu pa zagotovo Kitajska.