Ravno v teh dneh, ko novogoriška mestna občina praznuje občinski praznik, smo prejeli razveseljivo novico, da je Nova Gorica uvrščena med nominirance natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2023 v kategoriji Srednja mesta.

V vseslovenskem tekmovanju v urejenosti in gostoljubnosti, v katerem Turistična zveza Slovenije kot organizator posebno pozornost posveča zelenemu turizmu in trajnostnemu razvoju, so sodelovali številni slovenski kraji/mesta ter drugi deležniki v turizmu.

Kot so povedali v Turistični zvezi Slovenije, je bil letošnji natečaj eden izmed najbolj zahtevnih, saj so Slovenijo poleti prizadele najhujše poplave v zgodovini in razdejale tudi nekatere sodelujoče kraje. Večino so jih na srečo obiskali že pred naravno katastrofo, druge pa po sanaciji, zato povodenj ni vplivala na njihovo končno uvrstitev.

V vsaki kategoriji so izbrali tri nominirance, na končni vrstni red pa bo treba počakati do sredine novembra, ko bodo prav v našem mestu, v Novi Gorici, potekali Dnevi slovenskega turizma ( 13. -15. novembra 2023).

 

Spletno uredništvo