Nova Gorica gosti šesti mednarodni filmski festival: V PRIČAKOVANJU »OSKARJEV«

Foto: Pixabay

V mestu vrtnic poteka 6. mednarodni filmski festival, ki ga do konca tedna gosti Ustanova Silvana Furlana. Letos nanj sodeluje 28 mladih iz Slovenije, Italije in Poljske ter šest mentorjev, ki bodo iskali ideje, pisali scenarije, snemali in montirali posnete vsebine.

V drugi polovici septembra bo na festivalu mladinskega filma v Rimu sodeloval kratki film “sounds.”, ki je nastal na lanskem filmskem taboru. Med 20 filmov je bil izbran v konkurenci 600-ih iz celega sveta. V Novi Gorici si želijo, da bi jim tudi letos uspelo ustvariti kakšen film, ki bi se mu uspelo uvrstiti na kakšen pomembnejši festival.

Foto: Pixabay

Letos želijo na goriškem festivalu ustvariti pet krajših filmov, ki jih bodo predstavili na zaključnem večeru ob koncu tabora. Z mladimi v starosti med 11 in 19 let že drugo leto zapored sodeluje tudi priznani režiser in scenarist Miroslav Mandić, ki je mladim udeležencem tabora pomaga pri pisanju in oblikovanju scenarija.

Nova Gorica ob praznovanju 70-letnice ponuja mladim še eno možnost dokazovanja znanja na filmskem področju. Objavili so namreč razpis, s katerim pozivajo mlade, naj sami posnamejo kratke filmčke, s katerimi bodo pokazali, kaj mladi delajo in kako razmišljajo o Novi Gorici in življenju v mestu.

Foto: Pixabay

Miranda Brataševec, predsednica Ustanove Silvana Furlana pravi, da si mladinski filmski tabor želijo preoblikovati v festival, ki bi povezoval mlade filmske navdušence s celotnega Balkana. Organizatorji filmskega tabora zavedajo, da ta zamisel predstavlja hud zalogaj tako po organizacijski kot tudi finančni plati.

Uredništvo