Nogometaši Gorice dočakali prvo zmago: ROK V ZADNJI SEKUNDI

Foto: FB ND Gorica - Športni park se je veselil prve letošnje prvenstvene zmage slovenskih podprvakov

V petem krogu državnega prvenstva so se morali slovenski podprvaki dodobra potruditi, da so si priigrali prvo letošnjo zmago in zapustili dno prvenstvene letvice. Junak dvoboja je bil vezni igralec Rok Grudina, ki je priložnost dočakal v drugem polčasu, zmagoviti gol pa zabil v praktično zadnji sekundi srečanja z Aluminijem iz Kidričevega, za katerega ostaja Nova Gorica zakleta.

V Športnem parku se je zbralo le okrog 400 gledalcev. Na slabši obisk sta vplivala vrhunec počitnic ter slabši začetek sezone belo-modrih. Sodnikov dodatek se je počasi iztekal. Gorica je imela na voljo kot, ki ga je izvedel novopečeni očka Dejan Žigon, pred vrati pa je z glavo natančno meril Rok Grudina. Žoga se je od vratnice odbila v mrežo, piščalka mednarodnega sodnika Damirja Skomine iz Kopra pa je naznanila konec tekme in slavje se je lahko začelo. Igralci Aluminija so še petič zapored zapuščali mesto vrtnic praznih rok. Doslej v novogoriškem Športnem parku v Prvi ligi še niso osvojili niti točke, na petih tekmah pa so le enkrat zadeli v polno.

Foto: FB ND Gorica – Rok Grudina, junak dvoboja z Aluminijem

“Vesel sem, da nam je le uspelo. Težko je bilo, a pomembne so točke. Dejan mi je lepo podal, jaz pa sem dobro zadel žogo. Pred tem sem se prav tako znašel v podobni situaciji, a bil nenatančen. Sedaj smo prebili led in mislim, da nam bo v prihodnje laže. V prihodnjem krogu bomo gostovali v Kranju pri Triglavu, ki se je predstavil kot zelo dobra ekipa. Vseeno upam, da se bomo znova veselili vseh treh točk,” je bil po zaključnem sodnikovem žvižgu dobro razpoložen joker v rokavu Mirana  Srebrniča Rok Grudina, ki se je v 31. prvoligaški tekmi veselil še drugega gola. Prvega je zabil v lanskem 22. krogu, ko je v Krškem zadel za zmago Gorice z 2-1. Na stadionu Matije Gubca se je krstnega gola v Prvi ligi veselil v 88. minuti. Očitno je Rok specialist za zaključke! Z dobrimi predstavami na slovenskih zelenicah je postal zanimiv tudi za tuje agente. Če bo golov v prihodnje še več, ga bomo že v bližnji prihodnosti spremljali v kakšni močnejši ligi.

ML