Nocoj lahko pričakujemo hude nevihte: TOČA NI IZKLJUČENA

Foto: Pexels

Danes zvečer, ponoči in jutri dopoldne lahko pričakujemo močne nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra predvsem na Primorskem, poroča Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso).

Že v popoldanskem času lahko na Goriškem pričakujemo več oblačnosti, pričele bodo nastajati krajevne nevihte. V jugozahodnem delu države bodo lokalno možni močnejši nalivi, močnejši piš vetra in udari strel. Tudi toča ni izključena.

Foto: FB Slovenija vreme – Tudi toča ni izključena!

Po napovedih meteorologov lahko udari strel na jugozahodu zanetijo tudi požare. Ob tem na Arsu še svetujejo, da prebivalci ob nevihti počakajo na varnem mestu v zgradbi, tisti na prostem naj poiščejo zavetje v zgradbah ali v vozilu, tisti na morju pa naj poiščejo najbližji varen pristan. Poleg tega naj se prebivalci med nevihto ne zadržujejo pod drevesi ali daljnovodi. Na Arsu odsvetujejo tudi parkiranje pod drevesi.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno vreme s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Še bodo možne krajevno močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 20 do 27 stopinj Celzija.