Nezaposlenost na Goriškem: ISKANJE MOTIVIRANIH KADROV

Foto: Pixabay

Delež brezposelnih v severnoprimorski regiji upada in se je od leta 2013 do danes prepolovil. Na Območni službi Zavoda RS za zaposlovanje v Novi Gorici je trenutno prijavljenih okrog 3.000 brezposelnih, kar je še vedno več kot pred začetkom gospodarske krize leta 2008. Oseb brez dela je še več, saj vse niso prijavljene na zavodu.

Lani se je s pomočjo novogoriškega zavoda zaposlilo okrog 3.000 ljudi, kar pomeni okrog 250 mesečno. Mesečni priliv in odliv nezaposlenih v novo zaposlitev je približno enak in znaša od 300 do 400 oseb.

Foto: Pixabay

Med iskalci zaposlitve je veliko težko zaposljivih iskalcev dela, je na okrogli mizi včerajšnjega kariernega sejma v Novi Gorici povedala direktorica novogoriške službe Vesna Petric Uran in dodala, da je prostih delovnih mest v regiji vse več. Zaposlovalci iščejo predvsem visoko izobražene kadre. Predstavniki nekaterih vidnejših podjetij na Goriškem so izpostavili predvsem potrebo po mladih in visoko motiviranih kadrih, med katerimi iščejo predvsem takšne z naravoslovnimi in tehničnimi izobrazbami, ki jim delo predstavlja izziv in “ne hodijo le v službo po plačo”.

Uredništvo