Nezadovoljstvo zdravnikov v šempetrski bolnišnici: OPERACIJA REORGANIZACIJA

Foto: ML, Pixabay

Za učinkovito sanacijo je v. d. direktorja šempetrske bolnišnice Radivoj Nardin napovedal spremembe. Predvideno je tudi odpuščanje zaposlenih. Tamkajšnji zdravniki, ki so se včeraj sestali z Nardinom, reorganizaciji dela nasprotujejo. Svoje nezadovoljstvo so izrazili s podpisi pod zahtevo, da ostane organizacija dela takšna, kot je bila doslej.

Zdravnike motijo napovedane spremembe organizacije dela, kar bi pomenilo ukinitev in združevanje nekaterih oddelkov ter preimenovanja nekaterih oddelkov v službe. Zaradi manjšega števila oddelkov bi imeli tudi manj vodij oddelkov. Zdravniki so tudi proti spremembam statuta bolnišnice.

“V šempetrsko bolnišnico nisem prišel, da bi poslušal o počutju zdravnikov in ostalih zaposlenih, ampak, ker je stanje v bolnišnici izredno slabo. Določene poteze smo povlekli, v tem trenutku poslujemo zelo dobro. Upam, da se bodo zadeve izboljšale. Dejstvo je, da so potrebne spremembe, v kolikor želimo dolgoročno zagotoviti bolnišnici obstoj in razvoj,“ pravi v. d. direktorja bolnišnice v Šempetru Radivoj Nardin.

Svoje nasprotovanje so zdravniki izrazili s podpisovanjem pisma. Doslej ga je podpisalo 60 od 100 zaposlenih v šempetrski bolnišnici. S svojim nasprotovanjem bodo seznanili svet zavoda, saj se z Nardinom ne bodo več pogovarjali, ker stališč niso zbližali.

Foto: Pixabay

“Ta organigram obstaja že več let, sprejet je bil po temeljitem razmisleku, predvsem zato, da je strokovna dostopnost posameznih služb bolnikom čim boljša. Ne vidimo razlogov, zakaj bi to statutarno sprejeto organiziranost zavoda spreminjali, še posebej zato, ker je zavod pred leti, ob isti organiziranosti, posloval pozitivno. To ne more biti razlog za negativno poslovanje v zadnjih nekaj letih,” je po srečanju z Nardinom povedal predstavnik sindikata Fides v šempetrski bolnišnici Silvan Saksida in dodal, da v sindikatu podpirajo ukrepe za izboljšanje finančnega stanja.