Nesreče tudi med prazniki niso počivale: TRŽAČANA NA MOTORJU V ZAPORNICO

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Med prazniki se običajno poveča promet, zato se tudi pripeti več nesreč. Nič drugače ni bilo tudi tokrat, na Primorskem pa so jo skupili predvsem motoristi. Ajdovec je nad Podnanosom s kolenom podrsal po zidu, Madžarka je na Idrijskem zdrsnila v rečno strugo, tržaški par pa je na avtocesti pri Danah zapeljal na pas za tovornjake in trčil v zapornico. Na srečo brez hujših posledic.

42-letni motorist z Ajdovskega je vozil proti Podnanosu, ko je na ravnem delu ceste zapeljal preveč v desno in z nogo podrsal po obcestnem zidu. Sprva je nadaljeval z vožnjo, nato pa zaradi bolečin poklical na pomoč zdravniško službo.

Foto: Pixabay

Huje jo je skupila motoristka z Madžarske, ki je minulo nedeljo nekaj minut po šesti uri popoldan vozila po regionalni cesti od Spodnje Idrije proti Godoviču. Zaradi prehitre vožnje ni speljala levega ostrega ovinka in trčila v betonsko ograjo. Motor se je ustavil na cesti, sama pa je padla skoraj štiri metre v globino proti strugi reke Zale, kjer je pristala na suhem. Na pomoč so priskočili policisti, idrijski gasilci in idrijski zdravstveni reševalci. Z vojaškim helikopterjem so jo prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Po neuradnih podatkih naj bi si zlomila nogo.

Najbolj nenavadna nesreča se je zgodila v soboto zvečer na zaključku avtoceste proti Sežani. 49-letni motorist iz Trsta je s sopotnico pripeljal po avtocesti do cestninske postaje Dane in zapeljal na pas za tovornjake. Kljub zaviranju sta s sopotnico trčila v zapornico, zaradi česar sta padla in se ustavila šele 50 metrov naprej od cestninske postaje. Sežanski reševalci so ju odpeljali v izolsko bolnišnico, na srečo pa sta jo Tržačana odnesla le z lažjimi poškodbami.

Uredništvo