Nermin Bašić ni več trener modro-belih: GORICO PREVZEMA KOLMAN

Foto: FB ND Gorica

Novogoriško nogometno društvo se je po četrtkovem porazu v 26. krogu Prve lige TS v Kidričevem proti Aluminiju (1-3) odločilo za zamenjavo trenerja Nermina Bašića.

V kratkem sporočilu za javnost na klubski facebook strani so zapisali: ND Gorica sporoča, da Nermin Bašić ni več glavni trener članskega moštva. Vodenje prevzema dosedanji pomočnik Saša Kolman.

Nermin Bašić, ki je v prvem delu sezone Radomljane popeljal do jesenskega naslova v drugi slovenski ligi, je v drugem delu sezone na goriški klopi nasledil Mirana Srebrniča. V sedmih spomladanskih tekmah je zabeležil eno zmago (Domžale), en nedoločen rezultat (Rudar) ter doživel pet porazov. Bašićevo povprečje osvojenih točk na klopi Gorice je 0,57 na tekmo, Srebrničevo na 19 tekmah v jesenskem delu sezone pa 1,16.

Foto: ND Gorica (Foto Lado) – Nermin Bašić je na goriški klopi preživel le sedem tekem, na katerih je osvojil le 4 točke.

Gorica, trenutno na 8. mestu prvenstvene lestvice (26 točk), bo v zadnji tekmi 27. kroga državnega prvenstva v nedeljo ob 19. uri v Športnem parku gostila zadnjeuvrščene Krčane, ki so doslej zbrali 17 točk.

ML