V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.029 klicev. Med 432 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 70 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 47 kaznivih dejanj.

 

V 66 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 3 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  1 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

Ob 15.25 se je v Fabianijevi ulici v Ljubljani osebno vozilo zaletelo v podrto drevo. Gasilci PGE GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odstranili drevo s cestišča. Poškodovanih ni bilo.

Ob 15.40 je v naselju Letuš v občini Braslovče osebno vozilo zapeljalo s cestišča v jarek. Gasilci PGE Celje in PGD Letuš so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, usmerjali promet in nudili pomoč avtovleki pri natovarjanju vozila.

Ob 16.24 se je v industrijski coni IOC Zapolje I v Logatcu osebno vozilo zaletelo v elektro omarico. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite tekočine in nudili pomoč ostalim službam. Poškodovanega so pregledali reševalci NMP RP Ljubljana.

Ob 16.24 je na regionalni cesti Želin–Spodnja Idrija, občina Cerkno, voznica z osebnim vozilom poškodovala pnevmatiko zaradi kamenja na cestišču. Gasilci PGD Idrija in PGD Cerkno so zavarovali kraj dogodka do prihoda policije.

Ob 17.27 se je v naselju Vrbičje, občina Grosuplje, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Grosuplje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pregledali dve osebi, ki sta bili lažje poškodovani.

Ob 18.54 je na severni ljubljanski obvoznici, na krožišču Tomačevo, voznik osebnega vozila med speljevanjem izgubil nadzor nad vozilom, trčil v odbojno ograjo, po brežini zletel na Celestinovo ulico in pristal na strehi. Gasilci PGE GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 26 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 16 vlomov, po 14 tatvin in poškodovanj tuje stvari, 2 nasilji v družini ter 1 grožnjo.

Med 22. 9. 2023 in 24. 9. 2023 je bilo v okolici Ljubljane ukradeno motorno kolo Gilera runner 200, sive barve, letnik 2005, registrskih oznak LJ98-MJ. Materialna škoda znaša 1800 EUR.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 117 oseb, 103 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Koper in 5 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (64), Pakistana (19) in Maroka (11).

Spletno uredništvo