Nepremagljivi Solkanec zbira odličja: STOTINKA ZA ZLATO

Foto: FB Nejc Žnidarčič

Izjemno soboto slovenskih kajakašev in kanuistov na svetovnem prvenstvu v Seu d’Urgellu je zaokrožil solkanski kajakaš Nejc Žnidarčič, ki se je v sprintu v spustu še četrtič veselil naslova svetovnega prvaka. Drugouvrščenega Francoza Felixa Bouveta je premagal za stotinko sekunde. Zlata je bila tudi kajakašica Eva Terčelj, kanuist Luka Božič pa je osvojil bronasto odličje. 

Luka Božič je zaostal le za Francozom Cedricom Jolyjem in Špancem Anderjem Elosegijem. Za 28-letnega Mostarja je to največji uspeh v karieri, kar nastopa samostojno. Doslej je kolajne na največjih tekmovanjih osvajal le v dvojcu s Sašom Taljatom.

Foto: FB Luka Božič

“Moj cilj je bil, da zmagam, da ostanem neporažen v celotni sezoni. S tem, da je bila zmaga tako tesna, nisem najbolj zadovoljen, saj sem vse tekme letos dobival z prednostjo več kot sekundo. Tudi z vožnjo nisem zadovoljen, saj sem v spodnjem delu naredil napako, po kateri se mi je vse podrlo. Mislil sem, da je konec. Bil sem živčen, a me je rešila stotinka. Zmagi ne bom gledal v zobe. Čez nekaj let se nihče ne bo spomnil, kako sem prišel do nje,” je po tekmi povedal zbiralec odličij iz Solkana, Nejc Žnidarčič.