Nenavadno srečanje v novogoriškem Športnem parku: PO MRKU DO ZMAGE

Foto: ML - Mrk v Novi Gorici

V življenju se ti lahko zgodi marsikaj. Tudi v športu je tako. Sinočnje srečanje 7. kroga v Prvi slovenski ligi v Športnem parku med Gorico in Rudarjem iz Velenja pa je bilo vseeno nekaj nenavadnega. Še drugič zapored je Gorica na domači zelenici prišla do zmage v izdihljajih tekme.

GORICA – RUDAR 1:0 (0:0)

Nova Gorica –  Stadion Športni park, gledalcev 450, sodnik: Žganec (Ljubljana).

Strelec: 1:0 Filipović (90.).

Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan, Kavčič, Škarabot (od 81. Gulič), Kapić, Grudina, Osuji, Gregorič, Žigon, Edafe (od 59. Filipović).

Rudar: Pridigar, Pišek (od 43. Čoralić), Kašnik (od 46. Bolha), Vuklišević, Pušaver, Tučić (od 74. Novak), Bijol, Antonov, Trifković, Junuzović, Radić.

Rumeni kartoni: Žigon, Grudina; Bijol.

Najprej zamuda velenjske ekipe zaradi prometa na cesti in posledično kasnejši začetek dvoboja. Že med ogrevanjem se je poškodoval stranski sodnik Goran Mikača, tako da ga je moral zamenjati 4. sodnik Roberto Ponis. V prvem polčasu sta se na travnati površini poškodovala tudi gostujoča branilca Anže Pišek in David Kašnik. In zatem… V 63. minuti minuti so ugasnili žarometi in v Športnem parku je nastal popoln mrk. Po 20 minutnem čakanju se je lahko dvoboj nadaljeval. Gorica je podjetneje krenila v zaključek tekme. Sledile so velenjske minute, ko se je dvakrat, trikrat izkazal goriški vratar Grega Sorčan. V 90. minuti je Gorica izpeljala hiter protinapad. Mark Gulič, ki je dobil priložnost v 81. minuti je lepo podal, strel Osujia je Pridigar odbil, na pravem mestu v pravem trenutku pa se je znašel rezervist Andrija Filipović in žogo “pospravil” v prazno mrežo za tretjo zaporedno zmago, skupaj pa jubilejno 400. goriško v prvoligaški konkurenci.

Foto: FB ND Gorica
Kot smo lahko po tekmi neuradno izvedeli, naj bi bil mrk posledica električne preobremenitve v Športnem parku. Letos se je to pripetilo drugič. Takoj po zaključnem žvižgu tekme 2. kroga med Gorico in Olimpijo so žarometi prav tako ugasnili. Po reprezentančnem premoru bodo belo-modri najprej gostovali v Dravogradu pri Ankaranu Hrvatinih, nakar jim v goste 17. septembra prihaja Maribor. Odgovorni bodo morali težavo čimprej odpraviti, da se podobne nevšečnosti ne ponovijo.

“Nisem vedel, da je bil moj gol vreden jubilejne 400. zmage v Prvi ligi. Kakorkoli, najpomembneje je, da smo vknjižili želene tri točke in se povzpeli pod vrh lestvice. Takšne tekme s prekinitvijo, kot je bila tokrat v Gorici še nisem doživel. Sedaj nas čaka reprezentančni premor in praznovanje 70. obletnice kluba, potem pa bomo skušali v tem slogu tudi nadaljevati,” je bil po tekmi zadovoljen joker v rokavu goriškega trenerja Andrija Filipović. Miranu Srebrniču je po zmagovitem golu odleglo: “Začeli smo slabo. V prvem polčasu si niti mi, niti Velenjčani nismo priigrali priložnosti. V drugem polčasu smo igrali bolje. V končnici je imel Rudar priložnosti za zmago, nakar smo zadeli in dosegli pomembno zmago, s katero smo se povzpeli na tretje mesto.” Manj razlogov za zadovoljstvo je imel velenjski strateg Marijan Pušnik: “Imeli smo priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Sledila je kazen in ostali smo praznih rok. Prekinitve ne želim komentirati.”

ML