Nekdanji obrat Mipa je znova v pogonu: PRVI IZDELKI SREDI JULIJA

Foto: Pixabay

Pivka perutninarstvo je proizvodni objekt nekdanjega Mipa v Kromberku, ki ga je prevzela aprila, znova zagnala. Prvi izdelki iz novogoriškega obrata bodo na trgovskih policah sredi julija, sporočjo iz Pivke perutninarstvo.

Foto: ML

Prejšnji četrtek je potekal pregled obrata pred zagonom proizvodnje. V petek je na Kalu pri Pivki potekal tudi zadnji dan proizvodnje barjenih izdelkov, nakar so začeli s selitvijo strojev in dopolnili že obstoječe linije v Kromberku. Proizvodnja bo v bistveno večjih prostorih omogočala boljše delovne pogoje za zaposlene, zaradi rasti povpraševanja pa so bili tudi nujno potrebni.

Pivka perutninarstvo je lani ustvarila 6,6 milijonov evrov prihodkov od prodaje mesnih izdelkov, kar je devet odstotkov več kot leta 2016. Mesni izdelki, ki jih bodo odslej izdelovali v novogoriškem obratu, predstavljajo 16,8 odstotka vrednosti celotnih prihodkov Pivke. Večino izdelkov, 62,3 odstotka, proda na domačem trgu, 37,7 odstotka pa v tujini.

Foto: Pivka perutninarstvo

V Pivki so na 1.000 kvadratnih metrih proizvedli 3.000 ton piščančjih barjenih izdelkov, v Kromberku pa trenutno odpirajo 7.000 kvadratnih metrov delovnih površin. Trenutno je v obratu zaposlenih 52 delavcev, skupaj jih bo do 70. Nekaj jih na delo prihaja iz Pivke.

Uredništvo