ND Gorica z novim trenerjem in ambicioznimi cilji: Z BAŠIĆEM V EVROPO

Foto: ND Gorica (Foto Lado)

V drugem delu sezone bo novogoriške nogometaše vodil Nermin Bašić, ki bo na klopi štirikratnih državnih prvakov nasledil Mirana Srebrniča. Slednji je v zadnjem obdobju modro-bele neprekinjeno vodil kar tri leta in pol.

ND Gorica je s 35-letnim trenerjem iz Travnika v BiH podpisalo 2,5-letno pogodbo. Nermin Bašić, ki je najmlajši trener z UEFA PRO licenco v Evropi, je od leta 2017 vodil drugoligaša iz Radomelj, s katerim je v tej sezoni osvojil naslov jesenskega prvaka v 2. slovenski ligi. Svojo trenersko kariero je začel leta 2011 v bosanski Premijer ligi pri domačem Travniku. Pred selitvijo v Slovenijo je v BiH vodil še NK Metalleghe in FK Tuzla City.

Foto: ML

Odločili smo se za mladega, ambicioznega trenerja, ki goji napadalen in atraktiven slog igre,“ je odločitev pojasnil predsednik ND Gorica Hari Arčon, ki nam je zaupal, da je bilo v igri še nekaj zvenečih nogometnih imen iz tujine, ki v trenerskem poslu iščejo odskočno desko (med drugimi nekdanji igralec Juventusa in urugvajske reprezentance Paolo Montero ter Davide Dionigi, ki je igral za številne italijanske klube, v pretekli sezoni pa je bil trener Catanzara). O dogovoru s klubom iz Radomelj je Arčon povedal: „V pogodbi z Radomljani je imel Bašić klavzulo. Pogovori s klubom so bili odprti in korektni, za kar bi se rad zahvalil predsedniku NK Radomlje Matjažu Marinšku. Dogovorili smo se, da bomo Radomljam izplačali odškodnino, v kolikor bomo realizirali zastavljene rezultatske cilje.“

Novogoriški nogometaši bodo s pripravami za drugi del sezone začeli jutri, 7. januarja ob 14. uri v Športnem parku. „Cilji ostajajo nespremenjeni. Takšni kot smo jih začrtali pred pričetkom prvenstva. Predvsem si želimo, da vsi skupaj dvignemo delovno vnemo in intenzivnost na višji nivo,“ pravi predsednik ND Gorica Hari Arčon.

Foto: FB ND Gorica

Preostali del strokovnega štaba ostaja nespremenjen. Pomočnika bosta še naprej Saša Kolman in Florijan Debenjak, trener vratarjev Borut Mavrič, kondicijski trener pa Renzo Casellato. O igralskem kadru je Arčon pojasnil: „Zaenkrat kluba še ni zapustil nihče. Delamo na temu, da bi kakšnega igralca lahko prodali, kar je pomembno za preživetje kluba. Kar 60 do 70 odstotkov proračuna namreč prihaja iz tega naslova. V teh časih je iluzorno pričakovati, da bi večji del proračuna priskrbeli pokrovitelji. Prihodi so povezani z morebitnimi odhodi. Ni pa skrivnost, da že nekaj časa sledimo kreativnemu veznemu igralcu, kot je bil Kapić.“

ML