Najprej žarometi, sedaj pa še megla: NEKAJ JE V ZRAKU

Foto: ML - Megla na stadionu Ob jezeru v Velenju

Neverjetno, a resnično. Še drugič v tem prvenstvu je bila prvenstvena nogometna tekma med Rudarjem in Gorico prekinjena zaradi višje sile. V 7. krogu v novogoriškem Športnem parku je bilo srečanje sredi drugega polčasa, zaradi odpovedi žarometov zaustavljeno za 20 minut in kasneje odigrano do konca, sinoči v Velenju pa ga je megla prestavila na jutrišnji termin.

Derbi med 3. in 5. uvrščeno ekipo državnega prvenstva se je v sicer zelo hladnem vremenu, termometer je na pričetku dvoboja pokazal dve stopinji Celzija, na izjemno slabi igralni površini dokaj normalno začel. V nadaljevanju se je začela spuščati megla, ki je v 25. minuti prisilila sodnika Dejana Balažiča iz Ljubljane, da jo prekine. Stranski sodnik Jure Praprotnik, prav tako iz slovenske prestolnice, namreč ni videl na drugo stran igrišča, tako da je imel težave pri določanju prepovedanega položaja. Po 15 minutnem čakanju se megla ni želela dvigniti in srečanje je bilo potrebno dokončno odpovedati. Odigrano bo jutri, 20. novembra ob 15. uri, začelo pa se bo znova od začetka.

Foto: FB ND Gorica – Jutri se novogoriški nogometaši znova podajajo v Velenje

“Ja, očitno je nekaj v zraku,” je po vnovičnih težavah na letošnjih dvobojih Gorice in Rudarja komentiral goriški trener Miran Srebrnič, ki je bil že pred tekmo skeptičen glede pogojev. “V tem obdobju bi morale biti tekme odigrane v zgodnejšem popoldanskem terminu. Kar se tiče odigranih 25 minut lahko rečem, da sem z njimi kar zadovoljen. Škoda, ker nismo uspeli bolje zaključiti akcij oziroma konkretneje streljati, saj je bila spolzka žoga sila neugodna za vratarja. Seveda nam ni prijetno, da se moramo vrniti domov in v ponedeljek znova kreniti v Velenje. Tako pač je in treba se je prilagoditi višji sili,” je še povedal goriški trener, ki bo morebiti jutri v prvo enajsterico vključil tudi najboljšega strelca Rifeta Kapića, ki je sinoči dvoboj začel na rezervni klopi. “Bil je bolan in še nima dovolj moči,” je to odločitev utemeljil Srebrnič, ki je v ekipi pogrešal tudi Žigo Lipuščka, ki je po vrnitvi iz mlade reprezentance do 21 let, kjer je v ponedeljek proti Franciji debitiral, zbolel ter Jako Kolenca, ki ima težave s hrbtom. Po poškodbi se je na klop znova vrnil kapetan Alen Jogan.

Foto: FB ND Gorica – Miran Srebrnič, trener Gorice

Prva letošnja tekma med Gorico in Rudarjem, ki je bila odigrana 26. avgusta, se je začela s poznejšim prihodom Rudarja v Novo Gorico, zaradi zastoja na avtocesti. Sredi drugega polčasa so ugasnili žarometi, po 20 minutni prekinitvi pa se je dvoboj nadaljeval. Edini gol na tekmi je že v sodnikovem dodatku zabil Andrija Filipović in belo-modri so se veselili zmage z 1-0.

ML