Najboljša uvrstitev Ane Bucik, peto mesto v Kranjski Gori

Foto: FB Ana Bucik

Slalomsko tekmo za svetovni pokal v Kranjski Gori je dobila Slovakinja Petra Vlhova. Slovensko čast je rešila Novogoričanka Ana Bucik, ki je s petim mestom dosegla najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Vodilna v slalomskem seštevku Vlhova je na kranjskogorski strmini za 23 stotink sekunde prehitela vodilno po prvi vožnji Švicarko Wendy Holdener. Tretja je bila Anna Swenn Larsson iz Švedske z zaostankom 1,06 sekunde.

Ana Bucik, edina slovenska predstavnica v finalu, je znova potrdila izvrstno formo in v drugi vožnji pridobila še tri mesta (po prvi je bila osma). Z zaostankom 1,65 sekunde in petim mestom je zabeležila svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu doslej. Pred tem se je najvišje uvrstitve veselila na slalomu v Jasni marca 2021, ko je osvojila šesto mesto. Ajdovka Andreja Slokar v Kranjski Gori ni nastopila zaradi okužbe s koronavirusom.

“Zelo sem zadovoljna. Že prva vožnja je bila kar dobra, mogoče je na določenih delih manjkalo le malo tempa. V finalni vožnji mi je uspelo natanko tisto, kar sem še želela dodati. V tej sezoni mi manjka še uvrstitev na stopničke,“ je bila po tekmi v Kranjski Gori zadovoljna 28-letna Novogoričanka Ana Bucik.